ENVIAR FOTOS O ARXIUS

Fotos: Tota càmera és vàlida, encara que si tenim objectius macro o similars, el detall és molt millor encara que possiblement no ens serviran per fotos més panoràmiques. Aquells que tinguin objectius normals o ull de peix poden dedicar-se més a arbres, arbusts i plantes senceres. Els que tinguin funció macro o bé objectius macro, poden dedicar-se a detalls més petits. Totes les fotos seran benvingudes.

  • És de gran utilitat el portar una llibreta amb fons negre, per poder fotografiar les plantes amb aquest fons, que permet millor l’aïllament de les característiques en les imatges processades.

Les fotos botàniques haurien d’incloure totes les parts visibles de la planta. Tothom prefereix les flors (són més boniques), però no podem oblidar fulles, tiges, plantes senceres, fruits (pocs en primavera). Per exemple, els diversos formats de fulles d’una mateixa planta són molt interessants. Un consell: és important que portis un petit bloc i bolígraf, per apuntar el nom de la planta i fotografiar-lo abans d’iniciar la fotografia de la planta. Si no ho fas és probable que et confonguis; totes les plantes són de color verd i un cop fotografiades et poden semblar iguals.

  • Enviament de fotos: No heu d’enviar-les directament. Cal fer una petita redenominació de l’arxiu, que ha d’incloure: On, Quan, Qui i Que +REF

Per exemple: CTERSOL_ITI010_24052016_DanielPerez_Aquilegia_vulgaris_IMG_4989

  • No us espanteu, si no en sabeu el tàxon o el nom popular també les acceptarem

Enviament d’altres imatges (mapes?): mapa + nom de l’autor + itinerari floracatalana Castellterçol + data. Si teniu moltes fotos a enviar potser us serà més fàcil fer-ho amb una pàgina d’enviament massiu, com per exemple YOUSENDIT o WEBTRANSFER.

Totes les imatges cal enviar-les per mail a:         moianes.floracatalana@gmail.com