GEOLOCALITZACIO

A tots els companys que tinguin un mòbil Android els hi recomanem especialment el programa ZAMIADROID que usa el servei de Biodiversitat.cat de la Universitat de Barcelona. No hem trobat versions per iphone o windows phone.

Podeu trobar les instruccions al següent enllaç

biodiver.bio.ub.es/zamiaDroid/

Também pode consultar aquests manuals o tutorials, el primer es per mòbil:

zamiaDroid MOBIL _cas

Aquest segón, de la Universitat de Navarra ens explica els secrets de ZAMIADROID i EPICOLLECT, molt interessant i fácil:

Taller_plantas_en_tu_movil

El tercer és molt més ampli, i inclou indicacions per usar Zamiadroid en l’ordinador

manual_georeferenciacio

  • Com programa de tracking, la app recomanada es ZAMIADROID, diguèssim que “oficial” per ser la utilitzada per biodiversitat.cat i diverses Universitats; te l’inconvenient de no funcionar en windows pjhone i potser iphone, en aquest casos hi ha d’altres com per exemple RUN THE MAP, CYBERTRACKER, EPICOLLECT o GPS TRACKER. (Hi han moltes i potser de millors, teniu que baixar abans una prèviament i provar-la per entendre comfunciona). Permet senyalitzar l’itinerari i posar les fites (taxons o fites geogràfiques) que podem trobar. Permet fer fotos amb el móvil geolocalitzades i insertar-les al itinerari.

La majoria de programes permeten incloure fotos geolocalitzades si les fem amb el mòbil (Si tens experiència amb el programa de tracking les podràs fer, i si no, no cal complicar-se la vida).

Qui es dediqui a geolocalitzar tindria que enviar-nos el mapa final ja elaborat amb la mateixa App i en format imatge.

Un consell, si et dediques a geolocalitzar no facis pas fotos amb càmera. És massa feina per fer-la bé. Geolocalitzar vol dir que quan trobem una planta, l’assenyalem amb el programa posant el seu nom en el punt on som. Demanem que siguin només les plantes que indiqui en Daniel Pèrez. Si posem totes les que anem trobant ens podem equivocar i a demés estarem fent una ineficient tasca de distribució de les plantes, quan la finalitat és indicar a la persona que passi un altre dia la situació d una planta concreta, i no la seva distribució.